Energetische therapie Amsterdam en Den Haag

Wat is energetische therapie?

Energie kun je voelen. Trauma, emotionele en mentale stress , onverwerkte gebeurtenissen en andere blokkades kunnen opgeslagen worden als negatieve energie in je lichaam, waardoor jij je minder goed voelt en klachten ervaart. Energie kunnen we voelen. Als we ons ziek voelen of ergens pijn hebben, zijn we zelf al geneigd onze handen precies daar te leggen waar de meeste energie nodig is.

Energie herstellen. Energetische therapie vergemakkelijkt het helingsproces door blokkades in je lichaam op te ruimen, de energie te herstellen, zodat het vrij kan stromen. Jouw lichaam komt weer in balans, van waaruit het in staat is om op eigen vermogen zichzelf te genezen.

Problemen herkennen en vitaliteit versterken.  Energetische therapie kan ook helpen om problemen te identificeren voordat ze zich manifesteren als pijn of soortgelijke vervormingen in je lichaam. De energetische therapie opent jouw bewustzijn op relevante gebieden die je kunt verwerken om je leven in balans te brengen. En om gezondheid, harmonie en vitaliteit te versterken.

``Bij Jeanine een aantal sessies gehad een tijdje geleden. Ik heb daar veel aan gehad. Het is heel fijn om iemand te hebben die je vertrouwd waar je alles tegen kan zeggen en die jou direct begrijpt. Jeanine kan echt in iemands ziel kijken en er zijn niet veel woorden nodig om erachter te komen wat voor blokkades je hebt en waar deze vandaan komen.``- Babette

Holistische aanpak

Onbalans en ziekten. Als je langdurig uit balans bent op het mentale vlak (zoals angsten, piekeren of stress) kan dit uiteindelijk leiden tot emotionele onbalans (zoals somber voelen, snel huilen of gauw boos worden). Dit kan weer tot gevolg hebben tot lichamelijk onbalans in de vorm van allerlei (pijn)klachten en ziektes.

Holistisch evenwicht herstellen. Natuurgeneeskundige therapeuten werken vanuit een holistische visie. Dat wil zeggen dat we de mens zien als een geheel van mentaal, emotioneel en fysiek niveau. Alles is met elkaar verbonden. Een klacht of ziekte geeft aan dat de harmonie verstoord is en de behandeling is erop gericht om het evenwicht op alle niveaus te herstellen.

Aanvullende veilige behandeling. De therapie kan ook aanvullend, dus naast reguliere en andere alternatieve therapieën worden toegepast. Het is een veilige en natuurlijke behandelwijze.

Energetisch therapeut

Combinatie intuïtie en kennis. Energetische therapeuten zijn op verschillende manieren opgeleid en zullen deze op hun eigen unieke manier combineren. Ik combineer intuïtieve vaardigheden met praktische en theoretische kennis.

Positieve benadering van energiesystemen. Energetische therapie is een holistische benadering die onze subtiele energiesystemen (meridianen, aurische lichamen, chakra’s, nadis) positief beïnvloedt, waar de oorzaak van ons ongemak zich vaak bevindt.

Energetische therapie kan helpen bij klachten als: