Relatietherapie in Amsterdam (Centrum)?  Laat je relatie weer opbloeien

Alleen indien u het basisprogramma van 6 sessies heeft gevolgd, kunt u bij mij relatietherapie sessies volgen.

Heb je het gevoel dat jullie in een sleur zijn beland? Hebben jullie al langere tijd last van spanning? Is er geen vertrouwen meer? Of andere problemen? Jullie zijn van harte welkom voor relatietherapie in mijn praktijk in Amsterdam of Den Haag

Scheiden of relatietherapie?

In Nederland kiezen meer stellen voor een scheiding dan voor relatietherapie. Dat is jammer, want de resultaten van relatietherapie zijn enorm positief. 89% van de stellen uit mijn praktijk geeft na afloop aan gelukkiger te zijn! 80% ervaart na vijf tot tien sessies een wereld van verschil en vrijwel alle stellen merken eerder al verbetering.

Jullie situatie: reacties op elkaar zijn bijna instinctief. Het gaat zo snel, en ook al wil je het deze keer anders doen jullie trappen steeds weer in de val. In plaats van met elkaar in gesprek te gaan, is er irritatie en ruzie. Met relatietherapie richt ik me op het vergroten van veiligheid en intimiteit en breng via de emoties beweging en verandering.

Relatietherapie: gezien, gehoord en gewaardeerd worden

Vaak kies je een partner die anders is dan jij. De verschillen zijn in het begin inspirerend, interessant en verfrissend. Op den duur kunnen jullie verschillen echter uitgroeien tot irritaties en conflictpunten. De uitdaging is om te leren van elkaar. Dat is niet makkelijk, want je bent je hier vaak helemaal niet van bewust. Onbewust hebben je partner en jij een heel andere uitwerking op elkaar dan je dacht. Dit hoort bij de dynamiek van een relatie en het vraagt moed om het onder ogen te komen. Het is zonde als dit blijft liggen en jullie verschillen een groot probleem gaan vormen. Dan zie je ineens geen andere mogelijkheid meer dan uit elkaar gaan. Of wel? Juist door bij je partner te blijven kun je je eigen issues onderzoeken en zelf groeien als mens. Relatietherapie biedt je ook zelfontplooiing.

Vastgelopen communicatie

Vaak is een vastgelopen communicatiepatroon de oorzaak. In relatietherapie gaan we samen met jullie aan de slag om dit te doorbreken. We kijken in de therapie naar wat er speelt en welke benadering daar het beste bij past.

Aantal sessies
Hoeveel sessies heb je nodig? Dat is moeilijk te voorspellen. Therapie is als een kronkelig pad, met onverwachte en verrassende wendingen. De meeste stellen hebben aan vijf à tien sessies genoeg.

Hulp bij het beëindigen van een relatie

Is werken aan je relatie al een gepasseerd station en wil je hulp om de relatie op een gepaste manier af te ronden? Zeker als er kinderen in het spel zijn, is het maken van afspraken essentieel. Ik help je met het maken van een ouderschapsplan en bij het vormgeven van deeltijd ouderschap.