Behandeling Astma | Amsterdam

Wanneer je astma hebt, dan kan je soms moeilijk ademhalen. Je bent benauwd, je hoest en je piept. Je longen reageren op gevoelige prikkels, zoals rook, uitlaatgassen, huisstofmijt en/of huisdieren. Wanneer je astma hebt, dan wordt je benauwd en ga je hierdoor hoesten. Niet iedereen reageert op dezelfde prikkels.

Moeilijk ademen
Zodra de longen geprikkeld worden door een stof waar je gevoelig voor bent, dan zwellen de slijmvliezen in je longen, neus en keel op. Ze produceren ook meer slijm dan anders. De spieren die om je luchtwegen zitten raken verkrampt en trekken samen. Hierdoor worden je luchtwegen weer smaller en wordt ademen moeilijker.

Bij een astma aanval krijg je dus veel minder lucht en gaat het in en uitademen moeilijker dan anders. Dit gevoel is niet direct gevaarlijk, maar kan wel heel angstig zijn

Astma is chronisch
Je zal niet iedere dag de klachten ervaren, maar het is toch een ziekte die altijd bij je zal blijven. Je longen zijn bij astma altijd een beetje ontstoken. Soms zijn er periodes dat je vrij weinig merkt van je astma, maar er zijn ook periodes waarin je soms weken of maanden lang last hebt bijvoorbeeld als de astma ontstaat door hooikoorts of andere allergieën, en dan weer een stuk minder zijn in de winter.

Astma behandelen
Zelf heb ik in mijn jeugd veel last gehad van allergieën, en van daaruit ook astma. De reguliere zorg met veel pillen en injecties mochten niet baten. Via de alternatieve weg, een energetisch therapeut en een homeopaat, ben ik anders gaan eten, denken en kreeg ik healings voor mijn innerlijke rust.

Astma kan voortkomen uit het gevoel “er niet te mogen zijn”, dus letterlijk geen ruimte voor jezelf durven in te nemen. De oorzaak is soms van psychische aard, die veelal verlicht kan worden door therapeutische gesprekken en healings voor de innerlijke rust.

Daarbij is ook Hatha-yoga heel goed, omdat ik werk aan je ademhaling, waardoor je longen worden getraind en je steeds beter kan inademen en uitademen.

Mensen die mij kennen geloven niet, dat ik in mijn jeugd drie maal per week in het ziekenhuis kwam i.v.m. allergie en astma.